Algemeen


Wat is de dagwaarde van mijn boot?

De dagwaarde bij een nieuwe boot is de aanschafwaarde. Bij tweedehands boten is dat de dagwaarde en/of taxatiewaarde zoals aangegeven in het taxatierapport of het bedrag waarvoor deze door u is aangeschaft.


Is een bootverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een bootverzekering af te sluiten in Nederland. Hier is geen wet voor. In sommige gevallen wordt wel de WA-dekking verplicht gesteld. Dit is het geval in bepaalde jachthavens, bij een botenstalling en op sommige (delen van) vaarwateren. In het buitenland gelden andere regels. Lees meer.


Is het mogelijk te kiezen voor een vrijwillig eigen risico?

Ja, u kunt zelf het eigen risico van de watersportverzekering verhogen met een vrijwillig extra eigen risico. Verhoging van het extra vrijwillig eigen risico levert een aanzienlijke premiekorting op.


Wat kost een watersportverzekering?

De premie hangt af van verschillende factoren, zoals: verzekerde waarde, bouwjaar, motorvermogen etc. Via onze site kunt u zelf uw premie berekenen.


Hoe sluit ik de watersportverzekering af?

Indien u een verzekering wilt afsluiten dan kunt u telefonisch of per email contact opnemen met ons kantoor. Wij kunnen per direct een bewijs van voorlopige dekking afgeven. Uw vaartuig is dan meteen verzekerd.


Kan ik mijn boot op twee namen verzekeren?

Als een boot gezamenlijk eigendom is, kan deze op meerdere namen verzekerd worden. Op de polis zal dit middels een clausule worden aangetekend.


Ben ik verplicht mijn open (zeil)boot te verzekeren?

Kleine (zeil)boten met minder dan 4 pk, hoeven niet WA verzekerd te worden. Bij zeilboten met een zeiloppervlak tot 16m2 is alleen de schade aan personen gedekt, dus geen zaak- en milieuschade. Het is daarom verstandig hiervoor in ieder geval een WA verzekering af te sluiten.


Is waterskiën te verzekeren?

Schade door de waterskiër is alleen verzekerd wanneer kan worden aangetoond dat de schipper van de boot een stuurfout heeft gemaakt. Schade aan de waterskiër zelf is niet gedekt op de polis en valt tevens niet onder de ongevallen opvarendendekking.


Bel ons:
0321 - 33 34 43
We zijn op werkdagen tot
17:00u bereikbaar

Ga naar veelgestelde vragen
 
Tevreden klant?

Beveel ons dan aan bij anderen en ontvang een cadeaubon.

Klanten beoordelen DMW Recreatieverzekeringen met een 8.5, gebaseerd op 70 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen