Boot reinigen

Elke dag weer worden boten blootgesteld aan vervuilingsinvloeden, zoals zure regen of vies oppervlaktewater. De meeste hebben dan ook regelmatig te maken met vervuilingen als zoutaanslag, zwarte strepen, kalkaanslag, schimmels en algenaanslag. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want u wilt wel dat uw boot er mooi uitziet. Zowel wanneer u met de boot gaat varen, maar ook wanneer deze op de kant staat of in de jachthaven ligt.

Bruine, gele of groene aanslag op uw boot

Polyester boten zijn vaak voorzien van een vieze bruine, gele of groene aanslag op de romp. Deze aanslag wordt veroorzaakt door het oppervlaktewater waarin de boot zich vaak lange tijd in bevindt. Vaak bevat het oppervlaktewater namelijk algen, schimmels, kalk en zout die stuk voor stuk een vervuilende werking hebben op polyester boten.

Aanslag op uw boot verwijderen

Het schoonmaken van de romp van de polyester boot gebeurt vaak net voor de winter wanneer deze uit het water gehaald wordt. Zo kan de zomer weer van start gaan met een schone boot. Er bestaan vele manieren om de aanslag van uw polyester boot te verwijderen.

Schoonmaken met zoutwater en een borstel, de hogedrukspuit er op zetten, anti-kalk schoonmaakproducten en schoonmaakazijn: dit zijn slechts enkele van de vele opties die er zijn om uw boot te reinigen. Tevens zijn er speciale zuurhoudende schoonmaakproducten die ervoor zorgen dat de kalklaag op uw boot verzwakt wordt, maar het is ook zeker de moeite waard om het gewoon eens op de voordelige manier met citroenen en water te proberen. U kunt zelf uitproberen welk middel volgens u het beste werkt om uw boot weer te laten stralen. Het belangrijkste is om in elk geval altijd eerst na te gaan of het product dat u gebruikt de polyester romp van uw boot niet kan beschadigen.

Regelmatig uw boot reinigen

Uw boot reinigen is dus eigenlijk helemaal geen moeilijke klus, maar het moet wel even gebeuren. Regelmatig uw boot schoonmaken verhoogt namelijk de levensduur, waardoor u langer van uw boot kunt genieten.