Watersport wordt steeds populairder

In 2021 hebben maar liefst 3,4 miljoen Nederlanders een watersport beoefend blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Nederlanders vinden het als maar leuker om te zeilen, roeien, waterskiën of zelfs te duiken. Waar ligt dit aan en onder welke doelgroep stijgt deze populariteit voornamelijk? Lees snel verder om daarachter te komen.

Jongeren houden van watersport

Steeds meer jongeren tussen de 18 en 34 jaar beoefenen een watersport tegenwoordig. Voornamelijk surfen en waterskiën zijn heel erg gestegen in de populariteit. Een reden hiervoor is de druk die jongeren ervaren. Door de stilte en de rust van het water op te zoeken kunnen jongeren even het hoofd leeg maken van de stress die komt kijken na en tijdens de hectische coronaperiode.

Corona goed voor de watersport

Doordat heel het land in de coronaperiode op slot zat, werden natuur- en recreatiegebieden vaker opgezocht. Mensen zochten graag de rust op en dit was immers het enige uitstapje wat de Nederlander kon maken in deze periode. Het is dus niet onlogisch dat de interesse in de watersport is toegenomen. Ook zorgde corona ervoor dat er meer nieuwe watersporten zijn bijgekomen. Denk hierbij aan suppen of sloepvaren. De meeste Nederlanders gaven ook aan een watersport te beoefenen voor de gezelligheid. In coronatijd was er weinig contact met andere mensen mogelijk. Op het water kunt u natuurlijk zoveel afstand houden als dat u zou willen. Gezellig varen was dus altijd een optie in de coronaperiode.