Gemeente Amstelveen heeft eigen handhavingsboot

Vanwege de toenemende overlast van pleziervaart op de Amstel heeft de gemeente Amstelveen dit jaar een boot aangeschaft om het handhavingsteam op het water te versterken. De nieuwe handhavingsboot is onlangs opgeleverd en ligt momenteel bij de gemeentewerf.

De afgelopen twee zomers waren Amstelveense handhavers al veelvuldig op het water te vinden, maar zij waren daarbij afhankelijk van een gehuurde boot. Met een eigen snelle boot is het handhavingsteam veel flexibeler bij de inzet van de boot en kunnen zij sneller reageren op signalen van overlast. “Als je weet hoeveel overlast omwonenden van de Amstel ervaren en hoeveel klachten wij binnenkrijgen op mooie dagen, dan is een eigen handhavingsboot geen overbodige luxe”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). “We zijn blij dat we het handhavingsteam hiermee kunnen versterken en hopen dat door onze aanwezigheid op het water de overlast afneemt.”

Op de Amstel is er met name sprake van geluidsoverlast of te hard varen. Schippers uit Amsterdam denken vaak dat zij bij de gemeentegrens het volume omhoog mogen draaien, maar ook in Amstelveen gelden regels. Dit jaar zijn op de grens met Amstelveen op twee locaties langs de Amstel waarschuwingsborden geplaatst met de belangrijkste regels die gelden op het water. Voor de handhavingsboot, trailer en overige bijbehorende apparatuur is 35.000 euro vrijgemaakt.

Bron: Amstelveensnieuwsblad.nl.