Vaarbewijs


Wanneer heb ik een Klein Vaarbewijs nodig?

U heeft een Klein Vaarbewijs nodig wanneer u gaat varen in:

- Pleziervaartuigen van minstens 15 meter lang en/of

- Motorboten korter dan 15 meter die sneller kunnen varen dan 20 km per uur


Welk type Klein Vaarbewijs heb ik nodig?

U heeft het Klein Vaarbewijs 1 nodig wanneer u in het binnenland gaat varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Oosterschelde, de Westerschelde, het Ijsselmeer, het Markermeer, het Ijmeer, de Eems, De Dollard en de Waddenzee.

U heeft het Klein Vaarbewijs 2 nodig wanneer u ook op de Oosterschelde, de Westerschelde, het Ijsselmeer, het Ijmeer, de Eems, de Dollard en de Waddenzee gaat varen.


Hoe kan ik het Klein Vaarbewijs halen?

Vanaf 18 jaar kunt u uzelf via www.vamex.nl inschrijven voor een theorie-examen. Haalt u dit beeldschermexamen, dan ontvangt u het Klein Vaarbewijs.

Examens vinden op doordeweekse dagen, of bij uitzondering op zaterdag, plaats op één van de Vamex locaties in Alkmaar, Den Bosch, Dordrecht, Zoetermeer of Zwolle.


Hoeveel kost het Klein Vaarbewijs?

Zowel voor de eerste afgifte, een verlening of het aanvragen van een duplicaat (bij verlies of diefstal) bedragen de kosten voor het Klein Vaarbewijs €21,-.


Hoelang is het Klein Vaarbewijs geldig?

De Klein Vaarbewijzen uitgegeven na 1 juli 2014 beschikken niet langer over een vervaldatum en zijn volgens de wet dus onbeperkt geldig.

Heeft u nog een oud model vaarbewijs met een verlopen vervaldatum? Dan is het niet verplicht om een nieuw vaarbewijs aan te vragen, maar zeker voor gebruik in het buitenland raden wij dit wel aan.


Bel ons:
0321 - 33 34 43
We zijn op werkdagen tot
17:00u bereikbaar

Ga naar veelgestelde vragen
 
Tevreden klant?

Beveel ons dan aan bij anderen en ontvang een cadeaubon.

Klanten beoordelen DMW Recreatieverzekeringen met een 8.5, gebaseerd op 70 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen