Dekking


Tot welk bedrag is de inboedel van een vaartuig meeverzekerd op de watersportverzekering?

Afhankelijk van de gekozen dekking en verzekeringsmaatschappij is de inboedel veelal gratis meeverzekerd tussen 20% en 40% van de verzekerde waarde van uw schip. De verzekerde waarde is de dagwaarde van uw vaartuig inclusief voortstuwingsinstallatie en nautische apparatuur.


Tot welk bedrag is een volgboot meeverzekerd op de watersportverzekering?

De volgboot en buitenboordmotor van de volgboot zijn elk tot een bedrag van € 5.000 meeverzekerd. Voor de volgboot geldt een meerpremie van € 25. De motor van de volgboot is gratis meeverzekerd.


Mijn boot ligt in een buitenlandse haven, is dat te verzekeren?

Wanneer uw schip een ligplaats buiten Nederland heeft verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij hebben zeker mogelijkheden maar dit moet wel bij de verzekeraar bekend zijn. Indien dit gegeven niet bij de verzekeraar bekend is kan dit gevolgen hebben voor een eventuele schadeuitkering.


Kan ik mijn boot in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht verzekeren tegen schade of diefstal?

U kunt uw boot binnen de stadsgrenzen van bovengenoemde steden uitsluitend verzekeren wanneer deze een (vaste)ligplaats heeft in een bewaakte jachthaven.


Heb ik een eigen risico bij mijn bootverzekering?

Ja, als u een bootverzekering afsluit bij DMW heeft u een eigen risico. Het standaard eigen risico bedraagt altijd € 100,- per gebeurtenis voor boten tot € 50.000,-.


Bel ons:
0321 - 33 34 43
We zijn op werkdagen tot
17:00u bereikbaar

Ga naar veelgestelde vragen
 
Tevreden klant?

Beveel ons dan aan bij anderen en ontvang een cadeaubon.

Klanten beoordelen DMW Recreatieverzekeringen met een 8.5, gebaseerd op 70 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen