Uw woonboot verzekeren
 

Uw woonboot verzekeren

Als iets niet in een standaardproduct te vatten is, dan is dat wel de verzekering van woonschepen. De variatie is enorm, van klassieke schepen tot nieuwe betonnen casco's. Het zal duidelijk zijn dat het bijbehorende verzekeringstarief niet in een standaard tarievenboekje past.

Woonbootverzekering

Wij kiezen ervoor om woonschepen te verzekeren op basis van een (te overleggen) expertiserapport, zodat duidelijk is welk risico verzekerd wordt en tegen welke waarde.Op deze wijze is eigenlijk elke woonboot voor ons te verzekeren. Het is vooral belangrijk om samen met de klant de wensen, behoeften en risico's te inventariseren.

Neem de proef op de som en vraag ons om een offerte.

Woonboot verzekeren in Nederland

In Nederland liggen ongeveer 10.000 woontboten op een legale ligplaats. Hiervan liggen er ongeveer een kwart in Amsterdam. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende 3 soorten woonboten:

  • Ark: Een houten, stenen of kunststof opbouw bevestigd op een betonnen casco.
  • Schark: Een houten, stenen of kunststof opbouw bevestigd op een metalen binnenvaart schip dat niet meer gebruikt wordt. Het verschil met een ark is de metalen onderbouw waardoor een schark elke vijf jaar naar de werf voor onderhoud moet.
  • Woonschepen: Vaak zijn dit binnenvaartschepen die uit de vaart zijn genomen of historische boten die een functie als woonboot hebben gekregen. Sommige woonschepen kunnen nog steeds varen.

Een woonbootverzekering is veel anders dan een verzekering voor een huis dan gewoon op de wal gebouwd is. Dit komt voor de risico's die wonen op het water met zich meebrengen. Een woonboot verzekeren is vaak duurder dan het verzekeren van een huis. Hier is één simpele reden voor: Een woonboot kan zinken en een huis niet. Een gezonken woonboot bergen is namelijk vrij duur. Over het algemeen zijn arken goedkoper om te verzekeren dan scharken of woonschepen. Dit komt door de betonnen onderkant. 

Klanten beoordelen DMW Recreatieverzekeringen met een 8.6, gebaseerd op 58 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen